Wat helpt jouw hond tegen jeuk?

We weten allemaal hoe vervelend het is wanneer je zelf steeds jeukt hebt. Des temeer is het dus vervelend wanneer jouw hond last heeft van jeuk! De juiste veterinaire term voor het onaangename gevoel van jeuk is pruritus. Elke hond kan op elke leeftijd lijden aan pruritus om verschillende redenen, die we hieronder zullen uiteen zetten. Over het algemeen wordt geschat dat ongeveer 20% tot 30% van alle honden op enig moment in hun leven last kan krijgen van jeuk.

Hoe beïnvloeden huidaandoeningen honden?

Bij honden heeft chronische jeuk of een kriebelige huid een enorme impact op het welzijn. Net als bij mensen, waarbij chronische jeuk wordt gezegd even slopend te zijn als chronische pijn - vanwege de invloed op de kwaliteit van leven. Op dezelfde manier hebben eigenaren gemeld dat de houding van hun hond, na behandeling van hun jeukende huid, enorm positief is. We hebben klanten die hun hond na gebruik van onze anti-jeuk supplementen beschreven als zijnde vitaler, speelser, beter etend en meer geïnteresseerd in interactie - wat suggereert dat aandoeningen en huidallergieën een enorme impact kunnen hebben op de kwaliteit van leven voor een jeukende hond.

Huidproblemen kunnen grote ongemakken en irritaties veroorzaken voor jouw hond. Ze zijn zelden levensbedreigend, maar als ze niet tijdig en correct worden behandeld, kunnen ze veel leed veroorzaken en je hond ongemakkelijk maken. Je huisdier wordt waarschijnlijk prikkelbaar, teruggetrokken, rusteloos en in sommige gevallen pijnlijk.

Welke hondenrassen worden het meest getroffen door huidaandoeningen?

Bepaalde hondenrassen worden vaker getroffen door allergieën en worden vaker gezien door onze dierenartsen met huidproblemen en jeukende aandoeningen. Deze rassen zijn onder andere, maar niet beperkt tot:

  • West Highland White Terrier (Westies)
  • Shar Pei
  • Franse Bulldog
  • Engelse Bulldog
  • Cockerpoo

Wat veroorzaakt jeuk bij een hond?

Een krabbende hond is een teken van een onderliggend huidprobleem, waaronder bacteriële infecties, allergieën voor hondenvoer, en meer. De meest voorkomende oorzaken van jeuk bij honden zijn parasieten, infecties en allergieën.

Parasieten

Parasieten zoals vlooien en huisstofmijten zijn de meest voorkomende oorzaak van jeuk bij honden. Jeukende honden die krabben aan vlooienbeten kunnen leiden tot bloedingen, rode huid en kale plekken.

Helaas zijn sommige vlooienbestrijdingspreparaten die verkrijgbaar zijn bij supermarkten en dierenwinkels niet langer volledig effectief in het bestrijden van parasieten, omdat er resistentie is ontstaan. Spot-on behandelingen worden minder effectief als je hond zwemt of als je je hond wast.

Honden huidinfecties

Infectieuze oorzaken van jeuk zijn bacteriële en schimmelinfecties van de huid. Deze zijn soms secundair aan andere oorzaken zoals een allergische reactie of systemische ziekten die zwakte in het lichaam van de hond veroorzaken of schade aan de huid. Infecties gaan vaak gepaard met plekken waar de vacht ontbreekt, schilferige huid, geur en afscheiding.

Allergische reacties bij honden

Allergische jeuk of allergische dermatitis kan worden veroorzaakt door insectenbeten, voedselallergieën of omgevingsallergenen zoals pollen, schimmels en stof. Allergieën kunnen seizoensgebonden zijn of het hele jaar door voorkomen, afhankelijk van de individuele triggers van de hond.

Wat helpt jouw hond tegen jeuk? Gelukkig zijn er supplementen zoals 

FestyBites® Anti-jeuk Vleesvrij beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om jeuk bij honden te verlichten. Let erop dat wanneer je supplementen tegen jeuk gebruikt, deze ingrediënten moeten bevatten zoals omega-3 vetzuren, probiotica en andere ontstekingsremmende stoffen die de huidgezondheid ondersteunen en jeuk verminderen. FestyBites® Anti-jeuk Vleesvrij bezit deze ingredienten en kun je eenvoudig naast de voeding van je hond gebruiken om hun comfort te verbeteren en jeuk te verminderen. Het regelmatig geven van Anti-jeuk Vleesvrij kan helpen om de algehele gezondheid van de huid van je hond te bevorderen en jeuk te verminderen, waardoor je trouwe metgezel zich comfortabeler en gelukkiger voelt.

Door de juiste combinatie van voedingsstoffen in Anti-jeuk Vleesvrij kan je hond profiteren van een gezonde huid en vacht, waardoor jeuk en irritatie worden verminderd. Dus belangrijk: kies voor voor supplementen van hoge kwaliteit die specifiek zijn samengesteld om jeuk bij honden te verlichten en die veilig zijn voor langdurig gebruik.

Raadpleeg altijd je dierenarts voordat je nieuwe supplementen aan het dieet van je hond toevoegt, vooral als je hond al gezondheidsproblemen heeft of andere medicatie gebruikt. Samen kunnen jullie de beste aanpak bepalen om de jeuk van je hond effectief te behandelen en zijn algehele welzijn te verbeteren. Met de juiste zorg en voeding kan je hond weer genieten van een comfortabel en jeukvrij leven.

Terug naar blog